Veelgestelde vragen

Welkom bij de veelgestelde vragen pagina van De Paalkoepel! We begrijpen dat je wellicht vragen hebt over onze diensten, faciliteiten, en evenementen.

Deze pagina is ontworpen om je snel en eenvoudig de antwoorden te bieden die je zoekt, hier vind je de meest voorkomende vragen en antwoorden.

Mocht je vraag er toch niet bij staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat altijd klaar om je verder te helpen!

Programma

Vaststelling

Wijzigingen en aanpassingen zijn mogelijk tot uiterlijk 6 weken voor de besproken datum. Hierna zal het definitieve programma vast staan. Dit geld voor; het tijdsschema, aantal gasten, menu’s etc. Jullie mogen van dit vastgelegde aantal nog 10% afwijken, overige afwijkingen zullen meegerekend worden op de factuur. Dit kan zowel in een bedrag per persoon als in locatie kosten.

Diner

Wanneer jullie kiezen voor een uitgeserveerd diner ontvangen wij graag 2 weken voor jullie evenement de keuze van het hoofdgerecht en allergieen en placering van jullie gasten. Dit alles om het diner zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Borrel op het water

We blijven in Nederland wonen. Daarom kunnen jullie tot 24 uur van te voren bij slecht weer, de elektrische sloepen kosteloos annuleren.  Deze keuze wordt door jullie zelf gemaakt. Wanneer wij niks vernemen, zal de sloepen reservering blijven staan en in het geoffreerde bedrag in rekening worden gebracht.

Ceremonie

Opdrachtgever zal op de huwelijksdag of evenement zelf, aan de hand van de weersvoorspellingen, de doorslag geven of het de van tevoren mooi weer of slecht weer diner- en ceremonielocatie wel/niet definitief door kan gaan. Dit dient in de ochtend van jullie bruiloft voor uiterlijk 10:30 worden doorgegeven.

Ceremonie muziek

De muziek tijdens de ceremonie dient door de ceremoniemeester of door een andere aanwezige worden bedient. Mocht de ceremonie in de tuin plaatsvinden raden wij het aan hier externe speakers voor in te huren. Deze hebben wij als locatie niet beschikbaar.

Decoratie

Decoratie

Deze dient ten alle tijden brandwerend te zijn, dit staat vaak op de verpakking vermeld. Mocht het niet brandwerend zijn dienen jullie het betreffende product in te sprayen met een hiervoor bestemde spray. Deze spray dienen jullie zelf mee te brengen.

Aanbrengen decoratie

De decoratie mag niet worden aangebracht met ducktape en punaises. Dit om ons pand ook voor de volgende gasten netjes te houden. Gebruik bijvoorbeeld schilderstape en of touw/tyraps.

Opruimen decoratie

Decoratie dient altijd dezelfde dag/nacht worden opgeruimd en afgevoerd te worden.

Ballonnen

Hartstikke gezellig! Gelieve geen met confetti gevulde ballonnen binnen gebruiken.

Roken

Roken

Wij verzoeken jullie te roken aan de voorkant van het pand, hier vinden jullie ook een rookpaal om alle sigaretten in te deponeren.

Aanwezige apparatuur

TV

Wij hebben een groot verrijdbaar TV scherm beschikbaar, deze beschikt over een hdmi kabel. Mocht je een andere aansluiting hebben dien je deze zelf mee te brengen.

Microfoon

Wij hebben een draadloze microfoon beschikbaar welke je bij ons binnen en op het zijterras kunt gebruiken.

Speakers

In en rondom ons pand hangen speakers welke jullie ook kunnen gebruiken dit zowel geldt voor in De Paalkoepel, op het zijterras en op het onderterras. Deze zijn begrenst en enkel dus geschikt voor achtergrondmuziek. Wanneer jullie een feest hebben dient de dj zijn eigen speakers mee te nemen.

Let op, in de tuin en onder de boom hebben wij geen speakers beschikbaar, deze worden vaak geplaatst door de dj.

Confetti

Binnen/terrassen

In ons pand en op onze terrassen is geen enkele vorm van confetti toegestaan, dit geld ook voor natuurlijk afbreekbare varianten en bloemblaadjes. Dit omdat wij een marmeren vloer hebben en dit in de vloer trekt en niet meer schoon te krijgen is.

Tuin

In de tuin in het zeker mogelijk confetti te gebruiken. Onze voorkeur gaat hierin uit naar rozenblaadjes omdat deze 100% natuurlijk is. Gelieve geen kunstmatige varianten gebruiken.

Eigen catering

Eten

Helaas is het niet mogelijk om eigen gebrachte etenswaren te nuttigen, de trouwtaart is hierin uitgezonderd.

Feest

Laag plafond

In ons monumentale pand is het plafond relatief laag, houdt hiermee rekening met de speakers.

Podia

Door het lage plafond is het niet mogelijk een podium te plaatsen.

Extra’s

Confetti kanonnen, rookmachines en bellen blaasmachine’s zijn bij ons op locatie niet toegestaan.

Bands

Denk je erover om een band in te huren? Het is goed tijdig contact op te nemen, dit in verband met de beschikbare ruimte op onze feestlocatie. Zo kunnen wij overleggen over welke ruimte jullie nodig zijn en er samen een geweldig feest van maken.

Op- en afbouw

Opbouw: Het is goed dit telefonisch met De Paalkoepel te overleggen. Dit in verband met meerdere gebruiken van gelijke ruimtes. Samen zullen we kijken naar een passend tijdstip.

Afbouw: Afbouw dient in dezelfde nacht direct naar afloop te gebeuren.

Opruimen

Cadeau’s

Gelieve alle cadeau’s dezelfde dag/nacht mee te nemen. Zo staan wij ook weer netjes klaar voor de volgende gasten.

Decoratie

Gelieve dezelfde dag/nacht opruimen en afvoeren.

Externe leveranciers

Deze dienen ook dezelfde nacht af te breken.

Achterlaten spullen

Het is helaas niet mogelijk om spullen zoals decoratie, fotobooths etcetera bij ons op locatie te laten staan. Wij hebben hiervoor helaas geen extra ruimte beschikbaar. Veelal zullen wij de volgende dag weer een evenement hebben, ook deze gasten willen wij op een schone en nette locatie ontvangen.

Externe leveranciers

Opbouw

Het is goed dit telefonisch met De Paalkoepel te overleggen. Dit in verband met meerdere gebruiken van gelijke ruimtes. Samen zullen we kijken naar een passend tijdstip.

Afbouw

Afbouw dient in dezelfde nacht te gebeuren.

Placering

Externe leveranciers dienen ten alle tijden te overleggen over de plaatsing en de te plaatsen locatie van het betreffende product.

Taarten

Vaak zal de bruidstaart door een externe leverancier worden geleverd. Deze kan hierover ons het beste per mail contacten over het moment van bezorgen. In veel gevallen zullen wij geen ruimte in de koeling hebben en is het dus van belang dat deze zo laat mogelijk op het taart & toast moment zal worden geleverd.

Sweet table

Een opkomende trend is een sweet table, een compleet gedecoreerde tafel met allerlei heerlijke zoetigheden. Wanneer jullie kiezen voor deze optie is het goed te weten dat wij de styling hiervan niet doen. In veel gevallen kan de bakker dit voor jullie regelen. Over de planning is het het handigst hierover van te voren per mail ons te contacten. Meestal hebben wij geen ruimte in de koeling om een sweet table voor jullie te bewaren.

Weddingplanners

Goed dat jullie je laten ontzorgen in dit uitgebreide traject. Let er wel op dat jullie bij onze locatie te gast zijn, de keuzes die een weddingplanner maakt voor jullie geweldige dag die betrekking hebben op activiteiten of elementen die plaatsvinden op onze locatie dienen ten alle tijden tijdig met ons overlegd worden. Helaas komt het vaak voor dat een weddingplanner plannen maakt die bij onze locatie of met jullie planning niet mogelijk zijn.

We kijken ernaar uit om met jullie samen te werken om van jullie bruiloft een onvergetelijke dag te maken!

Vuurwerk

Vuurwerk

In geen enkel geval is het toegestaan eigen meegebracht vuurwerk af te steken. Het is bij ons niet toegestaan om vuurwerk af te steken op ons terrein, ivm de verzekering van ons gehele monumentale houten pand. Ook liggen wij op de aanvliegroute van vliegveld Eelde en de trauma helicopter.

Wanneer jullie vuurwerk wensen dient dit door een extern en gecertificeerd bedrijf met vergunning worden gedaan. Wij dienen hiervan tijdig een kenbare vergunning vanuit de gemeente te ontvangen.

© Copyright - De Paalkoepel